Tentoonstelling 2016

De keuring

De keuring vond plaats op donderdag 24 november. Rond de klok van acht uur arriveerden de vier NBvV keurmeesters in de Klapster Markthal. Na een ontvangst met koffie en een broodje gingen ze snel aan de slag.
Harry Geersing keurde de Europese Cultuur en de Tropische vogels, Hans Drenth en Willem Smit keurden de gras en grote parkieten en Hendrik de Haan keurde de kanaries.

Adri Teunissen, Willem Ellermann en Henk Heller waren weer vrijwilligers om de vogels voor te brengen. Koert Kars, Rudolf Robbe en Leo Wortelboer bemande het wedstrijdsecretariaat om alle gegevens van de keurmeesters in de computer in te voeren/

Omdat er niet zo veel EC en tropische vogels waren was Harry gauw klaar. Ook Hendrik was voor het middaguur klaar, maar vanwege de grote opkomst van kromsnavels moesten Hans en Willem de gehele dag blijven om alle parkieten te beoordelen.

Om 16 uur waren de keurmeesters klaar en de uitslagen kwamen uit de printer rollen, maar dat blijft geheim tot de feestelijke prijsuitrijking van vrijdag 25 november om 19:30 uur.